Interioarele industriale nu s-au demodat de câteva sezoane și nu există niciun indiciu că acest lucru se va schimba în viitorul apropiat. Nu este surprinzător – stilul caracteristic de mansardă încântă prin originalitatea și atmosfera neobișnuită tipică spațiilor postindustriale. Marele avantaj al stilului industrial este posibilitatea de a-l adapta chiar și într-un apartament mic. Tot ce aveți nevoie este un pic de inteligență și câteva proceduri de amenajare care vor „regla” un interior mediu – locuinte lipsite de pereți despărțitori și alte elemente care ar separa fizic zonele, interiorul industrial putand fi folosit în același timp ca living, sufragerie și un mic birou. Una dintre caracteristicile principale ale designului industrial este un plan deschis. Planurile de etaj deschise au insa, atât avantaje, cât și dezavantaje. Adica, pe de o parte – lipsa pereților vă poate face spațiul să se simtă mult mai mare și vă va ajuta să vă maximizați suprafața de metri pătrati, iar lumina va curge în toată casa. Pe de alta parte, in schimb – poate fi dificil de creat zone separate funcționale.
Aspectul corect și amplasarea mobilierului sunt cruciale -tranzițiile între zonele de utilitate individuale sunt accentuate nu cu pereții, ci cu mobilier, schimbări subtile de culori sau accesorii. Factorii determinanți ai stilului industrial includ severitatea spațiului deschis, simplitatea, minimalismul și funcționalitatea -stilul industrial nu tolerează glamourul, obiectele decorative tip bibelou, lipsite de orice scop specific sau excesiv de decorative. De asemenea, este departe de estetica excesului, reținerea fiind exprimată și în paleta de culori redusa, dominată de gri, alb, bej, grafit de beton arhitectural, cărămidă roșie și culoare naturală a metalului.
Industrialul este un stil de decorare ce nu necesită cunoștințe deosebite de design interior pentru un efect uimitor și în plus este accesibil ca preț. Acestea ar fi câteva repere: *Pereți cu aspect nefinisat -Elemente precum conducte, cabluri, fasunguri la vedere – de-a lungul tavanului si/sau peretilor verticali. Ziduri de beton sau din cărămidă lasate la vedere. Deși teoretic facil de realizat, imaginea de depozit vechi sau hala de producție, un aspect de “neterminat” – poate fi greu de creat. *Obiecte vopsite în negru, gri sau maro-arămiu -Dacă bugetul alocat pentru achiziționarea obiectelor de mobilier sau a decorațiunilor nu e destul de generos croit, va puteti folosi imaginația în proiecte DIY prin care să transformati personal obiecte pe care dejale aveti în casă. *Obiecte de mobilier din lemn nefinisat -Lemnul încălzește atmostera austera dată de metalul din amenajări, insa de asta data obiectele de mobilier din lemn trebuie să pastreze totodata funcționalitatea cat si aspectul de “neterminat”. *Unelte/scule ca obiecte de decor –Aici intervin imaginația și creativitatea – va puteti folosi de ladite din lemn, dulapuri-verstiar metalice, biciclete vechi, roti dintate imense etc. *Structuri metalice -În stil industrial structurile metalice sunt binevenite în orice incapere, inclusiv în baie. Sunt elemente care sporesc caracterul de functionaliate, fiind extrem de practice. *Ferestre mari – Ferestre cat mai largi, fara perdele si care permit sa patrunda multă lumină naturală în spațiu. *Corpuri de iluminat în stil vintage-industrial -Corpurile de iluminat sunt elemente statement în acest tip de decor – fie ca sunt suspensii becuri, pendule, lampadare, candelabre, lămpi, veioze ori aplice de perete.
Design interior modern în stil industrial Una dintre caracteristicile principale ale designului industrial este un plan deschis. Planurile de etaj deschise au atât avantaje, cât și dezavantaje. Adica, pe de o parte – lipsa pereților vă poate face spațiul să se simtă mult mai mare și vă va ajuta să vă maximizați suprafața de metri pătrati, iar lumina va curge în toată casa. Pe de alta parte insa – poate fi dificil de creat zone separate funcționale. Aspectul corect și amplasarea mobilierului sunt cruciale.Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a crea spații distincte într-un plan deschis. O insulă mare vă poate ajuta bucătăria să fie perceputa ca o prezenta vizuala mai discretă, în timp ce o canapea secțională creează iluzia unui spațiu de living independent. De asemenea, puteți utiliza elemente precum covoare, biblioteci și separatoare de cameră pentru a crea un sentiment de separare.Camerele de zi industriale sunt populare în mare parte, deoarece sunt confortabile și funcționale, precum și interesante din punct de vedere vizual. Spațiile au, de obicei, un plan deschis, așa că veți avea nevoie de mobilierul dvs. pentru a vă crea un sentiment de separare și expansivitate. O canapea secțională mare în formă de L poate ajuta la crearea iluziei unei camere separate. Fiecare element din cameră ar trebui să se simtă puternic, robust și solid. Când vine vorba de amenajarea unui spațiu industrial, piesele pe care le alegeți trebuie să reflecte arhitectura. Arhitectura industrială evită ornamentele inutile, iar mobilierul industrial este la fel de simplu și simplu. Siluetele de mobilier sunt similare cu stilurile moderne prin faptul că ambele prezintă linii curate. Dar, în timp ce liniile de mobilier moderne tind să fie drepte și dramatice, mobilierul industrial are puțin mai multă libertate. Aceste piese de mobilier pot fi pătrate, blocate și masculine, dar se pot lăuda și cu curbe organice și pot arăta feminin.